söndag 28 februari 2010

Sitter och jobbar på Ritorno

Det är massor av bebisar här. Jag älskar dem allihop. Tycker inte att det är ett dugg störande bara ljuvligt att få se deras nyvakna blick bakom datorn. Religiöst är vad det är. Just det. Religion var ett av ämnena vi diskuterade igår. Mer om det senare.

PS. Jag får inte upp ikonen man klickar på för att lägga till bilder. Nån annan som har det problemet med blogger just nu?

fredag 26 februari 2010

På avvänjning

Försöker byta ut Nezeril mot Renässans. Går så där... Har fastnat i nässprayshelvetet. Igen.
Fan.

Att feta

Försöker göra texterna mer läsvänliga men det ser ju helt galet ut. Ha ha!

Årets julklapp

De senaste veckorna har varit en mardröm när det kommer till sömn, eller nej, jag tar tillbaka det för hade jag haft mardrömmar hade jag åtminstone sovit och det har jag inte. Nej. Jag har varit vaken, snurrat i sängen, kollat på "Jag borde varit död" på 8:an och tänkt att "han lever och är lycklig utan ben, då ska väl jag klara av att somna", men se det gick inte. Så jag läste lite till och sen kom tidningen så jag läste den också. Så var det morgon. Det här var natten till igår som väl var rekorddålig. De senaste 2 veckorna innan dess har jag sovit till 4 på morgonen ungefär. Så i går var måttet rågat. Jag gick och köpte en spikmatta *svennebananpinigt* och i natt har jag sovit som en prinsessa, jag lyckades till och med somna bredvid dotter på morgonen vilket är en seger för mig. Nu är det klart att jag var vansinnigt trött efter flera veckor med dålig sömn, sen tar jag ju tabletter (det har jag gjort i 10 år) så det är ju svårt att avgöra vad som är vad. Men jag ska ge spikmattan en chans. Det ska jag!

Älskar Draken

Alltså vår förskola. I veckan var jag där på 1:a hjälpen kurs, känns oerhört bra att veta vad jag ska göra om olyckan är framme, även om det känns som färskvara och något man måste gå igenom med jämna mellanrum för att det ska sitta. Också skönt att veta att personalen gått kursen. Och jag är inte ensam om att älska Draken. I morse när Loppan kom dit tog hon en flicka i handen och spatserade iväg innan S ens hunnit säga hej då.
Känner mig lyckligt lottad. Verkligen.

torsdag 25 februari 2010

Goldie Hawn luggen

Alltså, jag har ju klippt lugg. Ja, det vet inte ni eftersom jag inte postat några bilder på evigheter. Men det har jag i alla fall. Helt själv. Nåväl, nästan. Det är en Goldie Hawn lugg (fast jag är mörk) och jag älskar den. Men det är lite för tunn, borde friska i lite hårdare så att det blir den rätta 70-talsviben liksom, mer känsla av cockerspaniel öron. Men vågar jag göra det själv? Kanske borde gå till frisörn ändå. Ambivalens.

tisdag 23 februari 2010

Dagen

Vaknade med 1-åring som en sjal runt halsen,
avlägsnade henne försiktigt och sedan såg dagen ungefär ut så här:
- Borstade tänderna (observera ingen dusch).
- Hade ett möte.
- Sminkade mig sedan på toaletten.
- Åkte till jobbet.
- Upptäckte att tröjan var ut och in.
- Gick in på toaletten och vände den rätt.
- Möte (spillde ut ett glas vatten).
- Snabb lunch.
- Ärenden på stan.
- Tapenadeprovning.
- Olja på den nu rättvända tröjan.
Snart.
Hem.

måndag 22 februari 2010

Helgens...

icke existerande: Har fortfarande inte skaffat någon dator. 10 000 kr. Det tar emot.
onda: Brännblåsan på fingret efter bakning av det här brödet.
intensiva: Loppan krävde parkhäng både före och efter vilan. Och att bli buren över allt. Och att bli vaggad om nätterna. (Ok, det kanske är jag som är svag för hennes tårar, men va fan... Hur gör man!? Har så svårt att vara hård.)
bråk: vem som städar mest.
njutning: Boxvin och ost. (I'm a simple girl.)
spänning: Hellner och Olsson i OS.
borde: Färga alla gråa hår.

fredag 19 februari 2010

Nu har jag överlagt med axlarna..

..och beslutat mig för att behålla halsen ett tag till. Den har tagit sitt förnuft till fånga och känns lite lenare i dag, mer tillmötesgående liksom, inte så jävla rivig och svullen som senaste veckan. Nu är jag trött på vabruari, allvarligt, diggar snön men matcha den gärna med lite sol. Hörde du det!? Väderguden.

Första penicillinkuren och ny vagn

Nu verkar det som att det så kallade bakslaget kanske i själva verket var ett bakslag på Loppans förkylning som nu krupit ned i luftrören och kräver penicillin. Sötaste lilla.

Appropå vagnval så blev det en Sitty. Hade vi köpt en Race hade det känts som att vi lika gärna kunde behållit Bugaboon. Enkel, lätt och smidig. Perfekt. Den gick dessutom hem hos Loppan som krävde skjuts några varv runt lägenheten för att sedan bli parkerad i den framför Svamp Bob.

torsdag 18 februari 2010

Och så kom bakslaget

I går grät min finaste lilla flicka oavbrutet och ingen tröst fanns att ge. Jag fick åkte hem från jobbet och svepte in henne i moderlig trygghet och tillslut somnade hon. Flickebarnet. Det verkar som att det här med dagis har landat, att det faktiskt ska vara så här nu. Varje. Dag. I morse grät hon när S gick. Stackars liten. Tur att hon fått plats på värdens bästa dagis där jag känner mig så trygg med personalen.

onsdag 17 februari 2010

Sömnen och föräldrarmötet

Den mjuka böljande vilan har lämnat stora sträva hål av frånvaro. Litens sjukdom omkullvälter allting och sömnen snubblar till vid varje gny från ömklig ettåring. Så. Trött mamma den här veckan.
Hur som helst. Det var inte sömnen jag skulle gnälla över,
jag tänkte berätta om mitt första föräldrarmöte.

På något sätt kändes det som ett återbesök i föräldrargruppen (och nu försökte jag leta upp ett inlägg om detta men hittade inte), där var ledarmamman som ställde tusen frågor: "...och Barbie, ska de verkligen leka med Barbie" eller "varför får inte 08-orna gå på teater, om de nu är för små, vad får de för kompensation?", och så var där den lite flörtiga, högljudda pappan och den tysta lilla mannen som blivit ditkommenderad av frugan. Alla var där. Kort och gott.

Älskar förskolechefen som har allt klart för sig. Barbie är bra, "fatta de motoriska övningarna det innebär att klä på de där små, små kläderna på dockorna", och "små barn har större glädje av en tur i skogen än att sitta i en mörk teater som dessutom kan tyckas skrämmande". Jag gillar henne. Det är rakt och enkelt. Kan bli så trött på allt politiskt korrekthet när det gäller barnuppfostran, dockor är dockor liksom, jag tror att det handlar om att bygga en bra självkänsla och trygghet hos barnen snarare än vilken färg på kläderna eller vilka leksaker de tillåts ha. Omvärlden ser ut som den gör, bättre att rusta dem ordentligt för att möta den på ett bra sätt i stället.

När förskolechefen berättade om terminens tema "människan" och att de gått igenom alla kroppsdelar brast jag ut i skratt. Den senaste veckan har det trillat ut saker ur Loppans mun som "sa" (näsa) och "fot" och "umpa" (strumpa). Nu fattar jag varför! Det går i en rasande fart just nu. Underbart!

tisdag 16 februari 2010

Grattis!

S skulle gå ut och köpa blöjor och kom hem med en smäll, en champagnekork i taket. Han hade fått jobb! Grattis darlin!

Jag frågade!

Min psykolog är ju gravid, jag frågade, hon sa "Jag undrade just när du skulle fråga, jag har sett att du sneglat på magen de senaste gångerna." Nr 3 för henne. Rutinerad morsa alltså. Koolt.

måndag 15 februari 2010

Nu har den gått i graven...

datorn alltså, en signatur och så har den fått gå till Mac-himlen efter avgivet löfte att låna ut fungerande delar till bättre behövande. Jag hoppas att fläkten kan göra någon annan lycklig, det var väl ungefär det enda som funkade på det där skrället till slut.

När vi ändå var på Sveavägens datakyrkokord fick vi med oss lite galghumor, eller kanske snarare Göteborgshumor på vägen; en säljare kommenterade Loppans sjukdom med:
"Ja, hemma brukar vi ju kalla den här månaden VABruari."

Sug på den!

fredag 12 februari 2010

Dagissjukan

Någon sa att när Loppan börjar dagis kommer hon att vara sjuk typ varannan vecka. Verkar stämma so far...

på stan

...och väntar på att butikerna ska öppna, ska plocka grejer till ett jobb. Dålig macka på Waynes, men det var så kallt ute så jag orkade inte leta efter något bättre.
Har varit hos psykologen och insåg att hon är gravid, jag ville fråga men vågade inte. Hur mycket får man fråga en psykolog om dennes privatliv? Ingenting va? Konstigt egentligen, märklig envägskomunikation. Men hon är bra, även om jag känner mig för frisk för att gå där, för glad. För jag är glad, jag mår bra, bättre än på mycket länge.

torsdag 11 februari 2010

Alla morsor där ute, jag har en fråga till er

Vi ska köpa en sittvagn till Loppan. Vilken ska vi ta? Den från Brio, kan det vara något?

Dags för vår i garderoben

Håller på att planera ett stort stillebenjobb. Ett tema kommer definitivt bli 70-tal/inka/taco typ. Låter weird, men det kommer att bli fab! Lovar. Ha ha! Är dock lite nervös, känner mig sjukt ringrostig som stylist, men kul är det.

Annars var jag en sväng på stan i går, för att reka grejer. Svängde in på det stora modevaruhuset för att köpa en ny mössa (alla mina är borta, Loppan har antagligen gömt dem på något smart ställe). När jag kom in fanns inte en mössa i sikte, bara härligt solblekta pasteller med vårens första solstrålar invävda i tyget. Och plötsligt kände jag mig så noppig, urtvättad och bara dammig i min svarta comfort-outfit. I helgen ska jag rensa i garderoben. Är inte DET ett vårtecken så säg.

onsdag 10 februari 2010

Det är officiellt

Min dator är död. Kaputt. Som tur är hittade vi de flesta bilderna i S dator, så ingen sorg. Eller. Ja, plånboken sörjer nog, snart i alla fall när det kommer bli ett brännande stort hål i den.

tisdag 9 februari 2010

Vardag, alltså var dag

Varje dag klockan halv tre sitter jag som på nålar. Då vet jag att S hämtar Loppan på förskolan. Jag sneglar mot mobiltelefonen och låtsasjobbar: letar "inspiration" på webben. Ni vet, världens vidaste nät. Men det ringer aldrig. Till slut ringer jag själv. Jag ställer några frågor. Kanske sex stycken. Innan S hunnit hämta andan:

Hur mår ni?
Har hon haft det bra?
Vilken park har de varit i?
Var Emil där?
Har hon sovit?
Har hon ätit?

Kycklingmamma? You betcha!

söndag 7 februari 2010

Vredesutbrott och födelsedagsfika

Dagen har varit fylld av tårdrypande vredesutbrott. Förtvivlan har osat ur Loppans lilla kropp medan kinderna blivit alldeles hala av tårar och ilskna fartränder av snor. Ingenting är bra. Ingenting. Jag var tvungen att googla "16 månader ilska" för att se om det var normalt. Det var det förstås. Mycket som händer, många känslor som måste komma ut. Min lilla flicka. Bästa i hela världen.

Annars hade jag födelsedagsfika i dag. För familjen. Jag hade bakat semlor och kladdkaka och biscottis och jag älskar det. Att baka. Ännu bättre att få bjuda på godsakerna. En oväntad bonus var alla fina presenter. Så personliga och tunga av värdefull omtanke. Till mig! Jag blev rörd. Fint som snus var det.

fredag 5 februari 2010

Eller så här!

Ja! Det är Ali McGraw i hennes 70-tals lya.

Kontiki-chic

Älskar indianinfluenserna i Minimarkets nya kollektion. Och hittade den här fina inredningsbilden från David Hicks bok som jag fann genom Lisas blogg. Jag och min vapendragare Caroline var i och för sig inne på hela den här trenden redan för fem år sedan när vi försökte sälja in en artikel till Rodeo på temat: Panflöjtsspelarna på plattan är mina stilikoner. Det var samtidigt som Kim Jones kom med sina jättefina inkagrejer. Ja. Ja. Skönt att se att stilikonerna på plattan äntligen får sin rättfärdiga plats på catwalken. Och skönt att jag kan ha mina inkamönstrade tights en säsong till.

torsdag 4 februari 2010

Händer inte mycket här inte

Smygskriver lite på jobbet. Datorn är som sagt paj. Ska kolla om det går att rädda alla bilder på Loppan, sen går den i graven. Skitdatorn.

Det går bra med inskolningen. Lilla L har redan fått en beundrare, Emil, han följer henne tätt, tätt. Som en skugga. Tror dock inte hon bryr sig så mycket. Men det är rart.

Vi ligger i lämning. Men är mest stressad över nästa nummer... och numret efter det. Tempo.

Ok. Hämta kaffe. Sen ta tjuren vid hornen och allt det där.

Later.

onsdag 3 februari 2010

Nä ni!

Det verkar som att min hårddisk gjort sitt. Igen. Nästa gång ska jag köpa en vattentät, stötsäker jävla pansardator (alternativt inte baka med den eller ställa den åtkomlig för söta fröken). Argh! Det är dyrt att vara slarvmaja.