torsdag 25 mars 2010

Dåliga mammasamvetet pt 2

I dag bjuder man på våfflor på Loppans dagis, mellan klockan ett och tre. Alltså, VEM (som jobbar) kan svänga förbi då? Svaret är: ingen (som jobbar). Men faktum är att det är väldigt få barn på vårat dagis som är där längre än till tre... Och om jag ska vara fördomsfull kan det bero på att vi bor i en hyfsat välbärgad del av staden, men jag vet inte. Hur som helst. Vi hinner inte.
*dålig, dålig mamma*

11 kommentarer:

clara sa...

På vårt öfre medelklass-sjöstadsdagis är det bara vår A och en till som går till tre. Så det kan nog vara individuellt. Men annat blir det förr oss när jag slutar plugga och våra mammor inte längre vill hänga flera dagar i veckan!

Jonna sa...

Äh, hur många engagerade pappor finns det i våffelfamiljerna? Man är alltid sämre (och bättre) än någon annan. Men jag vet. Det dåliga samvetet finns där ändå.

Kristina sa...

Kanske hade dom lagt "våfflandet" lite för tidigt på dagen. Faktum är ju att de flesta jobbar. Ha inte dåligt samvete för det. Grädda våflor hemma på söndag i stället.

MANNY-KEN sa...

C: Nja, fördomar som sagt.
J: Ha! Skönt att tänka att man alltid är bättre än NÅGON i alla fall.
K: Ja, så får det bli. Tack för igår.

Walleriana sa...

Sluuuta! Mitt barn går till fyra. Herregud, de här sisten-som-hämtar-på-dagis-är-sämst-tankarna tar snart kål på mig. Måste sluta tänka så, för de finns ju bara i mitt huvud...

MANNY-KEN sa...

W: och i mitt, ha ha!

Slackermorsa sa...

Varför alltid detta ständiga dåliga samvete??!! I just detta fallet tycker jag själv att det är [förutom way för tidigt] mer inför ungen än övriga föräldrar/personal, man vill ju inte att hon ska få ett traumatiskt minne av att sitta ensam i ett hörn när 'alla andra' barn har sina föräldrar närvarande.

Fast jag tror å andra sidan att barn inte är puckade. Är de så stora att de fattar att de inte är vuxenrepresenterade fattar de även en förklaring. Definitivt om de sedan får en alldeles egen våffeldag hemma! :)

MANNY-KEN sa...

S: Nä, jag ska sluta ha dåligt samvete, kanske att det gnager för att jag verkligen önskade att jag kunde jobba mindre. Och kanske kan det bli så framöver, vi får se, hoppas. Men JAG (eller S) ska ju sitta bredvid Loppan när det är våffeldag, inte förskolefröken..

Slackermorsa sa...

Om du kommer på ngt bra sätt att sluta med dåligt samvete får du gärna tipsa ;)

Ha en fin helg!

Lisa sa...

Det bästa tipset är väl den gamla goda "Sköt dig själv och skit i (vad) andra (gör)! ;) Jag f ö r s ö k e r leva efter den i alla fall!

Lions and tigers and bears! sa...

Charlie går till fyra. Fast oftast kommer jag instressandes vid 16.10. Ångest!

På vårt innerstadsdagis e det vid en tidpunkten typ 3-4 ungar kvar. Undrar också vad för jobb folk har som kan hämta så tidigt..

Men Charlie klagar inte. Idag fick jag draaa honom ur lekhörnan..

ps. HEJ! ses snart. för tusan.